Király Zita – Művészeti vezető, Táncpedagógus

 

Szeretem a színpadi légkört, a táncot és a zenét. Még emlékszem  a kislányra, aki hat évesen, izgalommal telve készül az első balett órára.
Akkor “léptem be” először a tánc csodákkal teli birodalmába. Meghatározó pillanata volt ez  életemnek, úgy döntöttem, én is táncosnő leszek. Kiváló mesteremnek Tarczi Zoltánnak köszönhetően tovább nőtt bennem a tánc iránti vonzalom. Bíztatott, hogy elérhető a kitűzött cél: az Állami Balettintézet!
Általános iskolai tanulmányaimat egy kis Zala megyei faluban, Miklósfán végeztem, ahol számos iskolai és  kulturális rendezvény szóló szerepét táncolhattam el.

Emellett nagyon szerettem  sportolni. Általános iskola ötödik osztálytól másodikas szakközépig a MÁV  Nagykanizsai  Torna Egyesület Vívó Szakosztályában versenyeztem, női tőr szakágban. Ifjúsági ezüst jelvényes  eredménnyel zártam ezt az időszakot egy kiváló közösségben.

Ez a négy év (egy nem igazán nőiesnek nevezhető küzdősportban) azt hiszem jó alapul szolgált arra, hogy erősítse jellemem, növelje kitartásom az életem későbbi szakaszaiban.

Középiskola második osztályában kezdtem el a néptánccal foglalkozni.
A Kanizsa Táncegyüttesben töltött hat év szép élményei és eredményei, a külföldi utazások hangulata ma is kellemes emlékeket idéz bennem. Megismertem a magyar és európai népek kultúráját, táncait és dalait.
Nagyon szeretem a zenét, szinte mindegy milyen műfajról beszélünk. A középiskolás évek alatt “áttáncolva a fél világot”, elvégeztem a néptánc oktatóit Velemben.

Ezután a figyelmem ismét a társastánc felé fordult. Nagykanizsán ekkor még mindig nem volt lehetőség társastáncot tanulni, táncklubba járni. Úgy is mondhatnám, hogy hiány területe volt ez a város kulturális életének. 1986-ban  megalapítottuk a nagykanizsai Eraklin Táncsport Egyesületet, mely azóta már számos országos formációs rendezvényen szerepel előkelő helyen. Sok kellemes órát tölthettem el egy fiatal és lelkes táncos közösségben.
A hobbim mellett üzleti iskolát végeztem. 1998-ban szereztem diplomát az Oxford Brookes University Általános Üzleti szakon.

Táncosként fontos, hogy az ember folyamatosan fejlődjön, képezze magát , és új  műfajokat  ismerjen meg. Részt vettem a Budapesti Műszaki Egyetem szervezésében induló IDMS workshopokon, nagyszerű külföldi tanároktól tanulhattam jazzt, színpadi show-t, revüt.
1998-óta Sukorón élek,  a Velencei tó északi részén, Székesfehérvár szomszédságában. Ekkor kezdtem el a versenyezést a székesfehérvári Laguna KTSE tagjaként. Mellette párhuzamosan 2004. júniusáig tanítottam a Hang- Szín- Tér Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, amely a Laguna utánpótlás képzését is jelentette.

2005 nyarán végeztem a Semmelweis  Egyetem Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézet Sporttánc Oktató Szakán a Magyar Edzők Társaságának különdíjával.

Ezt követően a Berhidai Alafokú Művészeti Iskola és a balatonkenesei ARS NOVA Alapfokú Művészetoktatási Intézményben tanítottam modern- és társastáncot 2006 júniusáig.

2011-ben Táncos és próbavezetői valamint 2013-ban Táncpedagógus diplomát szereztem a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

2014-től a Savaria Alapfokú Művészeti Iskolával közösen végezzük a gyerekek művészeti iskolás képzését.

Fontos számomra az igényesség, a precízség és pontosság az élet minden területén, munkámat is ezen alapelvek alapján végzem.

Tanítás mellet fontos része volt az életemnek a versenyzés. Ezért szeretném megköszönni mindazoknak, akik “így vagy úgy” hozzásegítettek e nagyszerű élmények megéléséhez.
Elsőként Szilner Tibornak és feleségének Györe Juditnak a Laguna KTSE szakmai vezetőinek a sok foglalkozást, Jánosi László Mesternek  a magánórákat, s a versenyfelkészítést, Törökgyörgy Melindának és Maurizio Vescovonak az edzőtáborok hangulatát és a koreográfiákat.

Végül puszi Táncpartnereimnek, akikkel eddig táncolhattam:

  • volt férjemnek az első versenyizgalmakért,
  • Hohrek Jánosnak a “B” osztályban megélt versenyekért és a barátságáért,
  • Cséri Gábornak szintén a “B” osztályért és a nemzetközi versenyekért,
  • Szabó Bakos Zsoltnak a közös munkáért.

Öröm számomra, hogy a 2003 óta működő tánccsoport 2007-ben Zita Dance néven táncsport egyesületté alakult.

Szakmai és személyes változások eredményeként 2016 decemberétől Caliente TáncStúdió S.E. néven működünk tovább. A névválasztás tükrözi a flow élményt és azt a  forró szenvedélyt, melyet a tánccal töltött idő során átélhetünk.

Elképzelésem, hogy Székesfehérváron és környékén hangulatos foglalkozások keretében népszerűsítsem a társastáncokat.

Filozófiám szerint továbbra is családias, baráti légkörű (gyermekeknél játékos jellegű, formációkra fókuszáló) felkészítést végzek. Különböző szinteken, több korosztály számára szóló társas-, verseny-, és formációs táncban egyaránt. Hozzáállásom a kulcsa annak a harmóniának, amely jellemezi az óráimat.

Vállalok:

 •        versenytánc oktatást, felkészítést, versenyeztetést,
 • formáció-, showtánc tanítást,
 • táncestek, bálok, rendezvények bemutató műsorának prezentálását,
 • jegyespárok esküvői felkészítését,
 • tánciskolai képzést minden korosztály számára,
 • szalagavató táncok betanítást,
 • valamint magánóra keretén belül, személyre szabott felkészítést.

Ajánlom mindenkinek, aki:

 •           a tanulást vidám, barátságos légkörben képzeli el,
 •           kezdő, újrakezdő, haladó táncos,
 •           esküvőre, szalagavatóra, bálozni készül,
 •           hobbi szinten vagy versenyszerűen szeretne táncolni.

….mert a tánc a szenvedélyünk!!! 

Loading...