Gyakori kérdések

Válassza ki valamelyik témakört az alábbi listából. Ha olyan kérdése van, melyet nem talál ebben a listában, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mennyi idő alatt tanulhatok meg táncolni?

Ez minden embernél különböző, függ az életkortól, ritmusérzéktől, tanulékonyságtól is, de legfőképp a ráfordított időtől és a kitartástól. Mindenkinek más időtartam szükséges hasonló tudásszint elsajátításához.

Nagyjából 3 tanfolyam szükséges ahhoz, hogy egy kezdő szintű pár bátran kombinálja a tanult lépéseket egy zenés-táncos rendezvényen. Minden embernek más a tempója, és ez nem feltétlenül tehetség kérdése, változhat életkoronként is. Nálunk mindenki a saját tempójában haladhat. Aki gyorsan tanul, annak javasoljuk a magasabb szintű csoportjainkat is, hiszen nálunk a szintek átjárhatóak és több kurzus foglalkozásait is látogathatják. Ezen kívül lehetőségük van egyéni órán is tökéletesíteni a tudást, a lényeg, hogy mindenki élvezze a mozgást, a táncot, és a zenét.

Hol vannak helyileg a tánctanfolyamok?

Cím: Székesfehérvár, Barátság Háza, III. Béla király tér 1

Kik tartják a tánctanfolyamokat és a táncórákat?

A tánciskola tanfolyamait és táborait Király Zita táncpedagógus tartja.

Lehet-e táncpartner nélkül jönni a tánciskolás táncórákra?

Mivel a tanult táncok páros táncok, ezért célszerű partnert hozni. Lehet partner nélkül is jelentkezni, ebben az esetben mindenki a szerepének megfelelően egyedül táncol. Fontos, hogy a jelentkezéskor ezt jelezzék. Az első órán derül ki, hogy kinek van párja és kinek nincs, ilyenkor szoktak partnert találni a szólóban érkezők.

Lehet-e privát táncórákat venni a tánctanfolyamokon kívül?

Természetesen lehet! Nálunk minden egyéni táncóra 90 perc!

A legtöbb esetben egy párral, vagy 1 fővel foglalkozunk, így a fejlődés sokkal intenzívebb, és kevesebb időt vesz igénybe. Az időbeosztás sokkal rugalmasabb a hagyományos tánciskolás tánctanfolyamokhoz képest, és egyéni igények szerint foglalkozunk a különböző táncokkal. A magán táncórák óradíja magasabb a hagyományos táncórákénál, a pontos árakról érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén!

Vállalnak tánctanítást szalagavatókra, esküvőkre és egyéb rendezvényekre?

Természetesen igen! Bővebb információ a Kapcsolat link alatt található elérhetőségek bármelyikén.

Kötelező-e a párcsere a tánciskola tánctanfolyamain?

A tánciskolás haladó táncórákon párcsere van, annak érdekében, hogy mindenki elsajátíthassa a vezetés követés technikáját, de természetesen tiszteletben tartjuk, ha valaki nem kíván párt cserélni.

Milyen ruházat javasolt a tánciskola táncóráin?

A kezdő, és haladó  csoportoknál egyaránt:

Bármilyen kényelmes ruházat, puha talpú cipő. Kerülendő a sportcipő, a bakancs, valamint a csizma és a papucscipő. Váltócipő azonban szükséges a burkolat kímélése miatt.
Nincsenek ruházati megkötések, az igényes hétköznapi öltözet megfelelő.
A versenyzőknél váltóruha és második évtől tánccipő szükséges. Akik már tánccipőben táncolnak, kötelező a sarokvédő használata!

Mi történik akkor,  ha nem tudok elmenni egy órára?

Mivel folyamatos tánctanfolyamról van szó, és az órák egymásra épülnek, ezért javasoljuk, hogy mindenki igyekezzen részt venni minden foglalkozáson. Amennyiben ez nem lehetséges, a következő táncórán az ismétlések során igyekszünk segíteni az elmulasztott óra anyagának pótlásában. Pénz visszafizetésére nincs lehetőség, de a táncórák pótlásában segítség lehet egy alkalmi  magánóra.

Honnan tudok tánczenékhez jutni az otthoni gyakorláshoz?

Az oldalunkon minden kedves látogató talál latin és standard zenéket. Ha kifejezetten gyakorláshoz való zenére van valakinek szüksége, akkor érdeklődhet a tanfolyamot vezető tanártól.

 Lehet-e alkalmanként fizetni a tánciskolai táncórákat?

A táncok sokfélesége miatt bérletes rendszerben működünk, így erre tánciskolánkban nincs lehetőség.

Hogyan történik a fizetés a tánciskolában a tánctanfolyamokon és a tánccsoportnál?

A tánciskolásoknak a tanfolyamok elején a beiratkozáskor esedékes a bérlet, az egyesütei tagoknak a hónap első edzésén a tagsági díj.

Hányan vannak egy tánciskolás csoportban?

Általában kisebb létszámban, 10-20 főből áll egy  csoport, de ez tanfolyamonként változik.

Hány éves kortól lehet elkezdeni táncolni?

7 éves kortól már versenytánc előkészítőt indítunk, ahol játékos jelleggel sajátíthatják el a gyerekek a táncok alapjait, majd később korosztályuknak és tudásszintjüknek megfelelő csoportba kerülnek.

Elkezdhetem a táncot középkoron túl is?

Természetesen igen! Nálunk akár az egész család együtt táncolhat, nagymama, nagypapa, unoka, szülők – korhatár nélkül.

Szükséges-e valamilyen előképzettség a tánciskolás tánctanfolyamok elkezdéséhez?

Mindenki a maga szintjének megfelelő tánctanfolyamot választhatja. A kezdő tanfolyam teljesen az alapoktól indul, olyanoknak, akik még soha vagy nagyon keveset táncoltak. Tánciskolánk haladó tanfolyamait azoknak ajánljuk, akik már elvégeztek egy-két kezdő kurzust, és van némi táncos előképzettségük.

Lehet-e valahol gyakorolni a táncórákon tanultakat?

A gyakorlás nagyon fontos a táncban is, mint bármely más dologban, ezért alkalmanként saját szervezésű Tánckoktélt rendezünk felnőtt táncosainknak. Óráinkon az új anyagon túl fontosnak tartjuk a partnerrel való gyakorlást is, hiszen a rutin csak így szerezhető meg. Minden tanfolyam végén a legutóbb tanultakból – az oldalunkon regisztráltak – írott anyaghoz jutnak, így a tanultak otthon is újra felidézhetőek.

Milyen hosszú egy táncóra, és milyen rendszerességgel van?

Egy kezdő és haladó táncóra 90 perces, hetente egy alkalommal. A csoportok tagjai kedvező díjjal bejárhatnak a tánciskola többi táncóráira, tánctanfolyamaira is.

Meg lehet-e nézni a tánciskola táncóráit?

A tanfolyamok iránt érdeklődők táncolhatnak első alkalommal órajeggyel, amelyet beszámítunk a bérlet árába. (DE! Minthogy ez gyakorlati műfaj, a békés, ülős szemlélődés nálunk nem szorgalmazott!)

21. Bent lehet-e szülő a gyerekek táncóráján?

Kérjük a szülőket, hogy ne tartózkodjanak a táncteremben, mert elvonják a gyerekek figyelmét. Az évad végén a ZÁRÓGÁLÁN megcsodálhatják, hogy gyermekük mennyit fejlődött az elmult tanfolyamok alatt.

Miért kell bérlet?
A bérletet a beiratkozáson lehet megvásárolni. Ez egy kis kártya, ami a tanfolyam végéig igazolja, hogy ki melyik kurzusra és mióta jár. Ez a kártya jogosítja fel a tanfolyam látogatására.

Van nyári tánclehetőség és tábor?
Az iskolai szünidő és a nyári szabadságok beköszöntével mi is pihenünk egy kicsit. DE! Minden nyáron négynapos hosszú hétvégét szervezünk az év közben tanultak elmélyítésére. Egy ilyen intenzív hétvégével igazán megerősíthető az évközi tudás. Délelőtt és délután táncórák, este beszélgetések, bulik, játékok, pihenés és kikapcsolódás és a napközben tanultak azonnali tesztelésére is lehetőség nyílik.

Loading...