Kezdő felnőtt tanfolyam

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket 2017.11.27-én induló társastánc tanfolyamunkra.

Tánciskolánkban megtanulhatjátok a társastáncok alapjait.

A  10 héten át tartó tanfolyamon latin, standard és divattáncokból bővítheted tudásod, vidám hangulatban, feszélyezettség mentesen.

Helyszín: Barátság Háza (Tükrös terem) Székesfehérvár, III. Béla Király tér 1.

Ideje: hétfőnként 20.00-21.30 között

 

Ruházati megkötés nincs, váltócipőt kérjük, hogy hozzatok.

Várunk sok szeretettel, MERT TÁNCOLNI JÓ! 🙂

“Amióta az ember csak létezik, a táncnak fontos szerepe és ereje van.
Az ember a táncot Istennel való kapcsolódásként élte meg. Azért táncoltak, hogy megteremtsék és átéljék a kapcsolatot önmaguk és Isten között.
Amikor ezt a szót használom, “Isten”, nem egy felhőn üldögélő, fehérszakállú öregúrra, hanem egy felsőbb erőre, energiára gondolok, amit az életünkben különböző módon nevezhetünk meg, mint például egység, szeretet, vagy nirvána.
Mindannyian tudjuk, hogy létezik valami, – ami felé törekszünk – ilyen, vagy olyan formában. Eszerint a táncot arra használjuk, hogy kapcsolatot teremtsünk ezzel a felsőbb erővel, amely kapcsolatot mára teljesen elveszítettük.
Azt tapasztalom mindenfelé, hogy az emberek állandóan keresnek valamit, kielégítetlenül hajszolják az élet dolgait, és még csak azt sem tudják, hogy valójában mi után kutatnak.
Manapság rengeteg ember jár diszkóba – keresnek valamit. Ők sem tudják, hogy mit, de amikor együtt vannak, együtt mozdulnak egy ritmusra, érzik, hogy valami történik velük, amire nincs szavuk. Megtapasztalnak valamit, ami csak halovány mása egy igazi élménynek, de mégis újra és újra tapasztalni akarják.
Úgy gondolom, a táncnak most is megvan ez az energiája és a mi feladatunk, hogy újra megtaláljuk ezt az erőt. Persze ez nem mindenki számára egyformán működik. Minden egyes embernek más lehet az útja, ahogyan megtalálja a kapcsolódását ehhez a felsőbb erőhöz. De a tánc határozottan az egyik legerősebb út, hogy ráleljünk erre a kapcsolatra. Láthatjuk ezt például a szufizmusban a török forgó dervisek táncánál. Számukra a tánc extatikus élmény, és amíg táncolnak, érzik “Isten erejét”.
És ez az egyik ok, amiért én is táncolok – befogadom a magasabb energiát, befogadom a felsőbb erőt.”
#NishaMaggioni, a Gurgyejev-féle szakrális tánc mestere
(forrás: tibet.hu)

Loading...